Parteneri |
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – coordonator |
|
- Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (utcluj.ro), este continuatoare a institutului Politehnic din Cluj Napoca fondat în 1953. UTCN este o universitate de cercetare avansata și educație – conform clasamentului Asociației Universităților Europene. Calificativul acordat Universității Tehnice de către Consiliul ARACIS este universitate cu “grad de încredere ridicat”. UTCN are 9 facultăți. Diferitele structuri de cercetare din UTCN sunt acreditate. Din acestea face parte și “Grupul de cercetare în energii regenerabile” condus de Prof. Univ. Dr. Ing. Dorin Petreuș implicat în acest proiect. Domeniile de interes ale echipei formate în UTCN cuprind: surse de alimentare, control digital, modelarea sistemelor, sisteme embedded energii regenerabile, instalații, mașini electrice, inginerie electrică, turbine eoliene, electroenergetică, sisteme de achiziții de date, măsurători electrice și electronice, implementare de sistem, microcontrolere, sisteme de calcul, generatoare electrice.
- Persoane cheie din cadrul UTCN:
Director proiect:
- Prof. dr. ing. Dorin Petreus, specialist recunoscut cu expertiză în surse de alimentare, energii regenerabile, controlul echipamentelor, electronică de putere, microcontrolere.
Membri:
- Prof. dr. ing. Petru Dobra, cu expertiză în sisteme de control și achiziții de date.
- Prof. dr. ing. Mircea Rădulescu, cu expertiză în mașini electrice, controlul sistemelor electrice, echipamente de putere, conversia energiei.
- Prof. dr. ing. Ioan Vădan, cu expertiză în industria mineritului, tehnologia vibrațiilor, încălzire electrică, conversia energiei, generare de putere, echipamente de putere.
- Prof. dr. ing. Mugur Bălan, cu expertiză în termotehnica si masini tehnice, conversia energiei.
- Conf. dr. ing. Radu Munteanu, cu expertiză în măsurări electrice și electronice, fiabilitate, procesarea semnalelor de măsurare, senzori, achiziții de date.
- Conf. dr. ing. Mircea Buzdugan, cu expertiză în instalații, dispozitive de automatizare și echipamante electronice.
|
|
Universitatea din Oradea – Instituție parteneră |
|
- Este o instituție de educație superioară compusă din 15 facultăți. Misiunea Universității din Oradea (uoradea.ro) este pregătirea și educarea la scară largă a studenților și a absolvenților cât și abordarea anumitor domenii științifice și tehnologii de nivel înalt. Structura universității cuprinde educație academică, studii postuniversitare, și cercetare științifică. În universitatea din Oradea există grupuri de cercetare cu experiență în domeniul proiectului cum ar fi: Centrul de cercetare pentru tehnologia informației, Electronică și automatizări, Centrul Naţional de Cercetare Geotermală, Centrul de cercetare pentru procesul de management energetic.
Persoane cheie din cadrul UO:
- Prof. dr. ing. Daniel Trip, responsabil proiect cu expertiză în surse de alimentare, electronică de putere.
- dr. ing. Ioan Felea, cu expertiză în domeniul electrotermie.
- dr. ing. Teodor Leuca, cu expertiză în domeniul inginerie electrică, echipamente electrice și electrotermice.
- ing. Aurel Setel, cu expertiză în utilizarea energiei geotermale în scopuri industriale şi de promovare a rezultatelor cercetării către mediul economic.
- dr. ing. Ovidiu Neamțu, cu expertiză în convertoare electronice de putere, arhitectura calculatoarelor, circuite integrate digitale, reţele numerice integrate.
|
|
INCDO-INOE 2000, Filiala Institutul de Cercetări pentru Instrumentație Analitică (ICIA) Cluj-Napoca- Instituție parteneră |
|
- Este un institut Naţional de cercetare (icia.ro) care are ca obiect de activitate chimia analitică aplicată în trei direcții principale de cercetare: Bioenergie şi Biomasă, Chimie Analitică Instrumentală şi Mediu şi Sănătate, şi este acreditat pentru cercetare din anul 2008 (Decizia ANCS nr. 9634/14.04.2008), iar la evaluarea ca unitate de cercetare a fost obținut calificativul A+. ICIA a implementat sistemul de management al calitatiţi conform ISO 9001:2008 (certificat Nr. RO1374Q). Bioenergie şi Biomasă este unul dintre domeniile de cercetare importante ale ICIA, în care institutul are contribuții științifice semnificative.
Persoane cheie din cadrul ICIA:
- Prof. dr. ing. Alexandru Naghiu, responsabil proiect cu expertiză în mașini și echipamente termice.
- ing. Mircea Chintoanu, cu expertiză în proiectare parte mecanică instrumentație destinată monitorizării mediului, calcul bilanț energetic pentru sisteme de energie, tehnologii pentru obținere biocarburanți din surse regenerabile; tehnologie de obținere ulei şi biocombustibil din alge, echipamente de monitorizare radiații solare UV.
- Cerasel Vărăticeanu, cu expertiză în studii de fezabilitate tehnică pentru producere de biocarburanţi, elaborare specificaţie tehnică, tehnologii şi staţii pilot, proiectare şi realizare staţii pilot de producere biocarburanţi; studii tehnico-economice de obţinere biocombustibili şi energie din biomasă, studii de impact de mediu.
- Lăcrămioara Șenilă, cu expertiză în elaboarea de tehnologii de laborator pentru obținerea bioetanolului, obținere biocarburanți din biomasă, dezvoltarea de metode de analiză.
|
|
TECHNOSAM – Instituţie parteneră |
|
- Este o companie (technosam.ro) ce are ca principală preocupare dezvoltarea de aplicaţii pentru automatizări industriale (electrice, pneumatice şi hidraulice) specializate în infrastructura apei potabile şi menajere şi totodată în managementul energiei. Activităţile de cercetare şi dezvoltare (R&D) sunt următoarele: dezvoltarea de sisteme SCADA pentru proiecte din industrie, agricultură şi centre de tratarea a apei. Din 2008 compania participă ca şi partener în 5 proiecte de tip FP7 pentru dezvoltare managementului de energie. Experienţa vastă a firmei în domeniul monitorizării şi implementării de sisteme industriale precum şi participarea în proiecte de cercetare de tip FP7 face ca această companie să fie un partener potrivit în acest proiect.
Persoane cheie din cadrul Technosam:
- Prof. dr. ing. Daniel Moga, responsabil proiect cu expertiză în domeniul arhitecturilor complexe pentru monitorizarea şi transferul datelor de măsură, al sistemelor inteligente pentru conversia de energie, al sistemelor de monitorizare a mediului bazată pe senzori inteligenţi şi al proiectării de algoritmi pentru prelucrare de semnal în senzori inteligenţi.
- Tiberiu Markos, cu expertiză în automatizări.
- Francisc Toth, cu expertiză în automatizări.
|
|
BMEnergy – Instituție parteneră |
|
- Este o companie nou înființată în 2010 având ca obiectiv principal dezvoltarea și comercializarea sistemelor de putere cu energii regenerabile. Compania a fost inițiată de doi tineri doctori ingineri (Victor Meșter și Ștefan Breban) cu experiență în domeniul Ingineriei Electrice. Experiența acumulată în acest domeniu, asigură dezvoltarea cu succes a unei companii pe termen mediu și lung. În prezent activitatea principală a companiei este concentrată asupra studiului teoretic și experimental a micro-turbinelor eoliene pentru uz rezidențial.
Persoane cheie din cadrul BMEnergy:
- Șl. dr. ing. Ștefan Breban, responsabil proiect cu expertiză în conversia energiei din surse regenerabile și vehiculele electrice. Activitățile de cercetare sunt focalizate pe proiectarea sistemelor de conversie a energiei (din surse regenerabile), optimizare, gestiune energetică și sisteme de stocare a energiei.
|